Minden példány elfogyott a The Amazing Spider-Man utolsó számából

spidey

Dan Slott jelenleg nem a legkedveltebb személy a képregény rajongók körében. Mivel modern világot élünk, a dühödt nép vasvillák és fáklyák helyett mobilt ragadott, hogy Twitteren inzultálják az írót, aki a múlt héten megjelent The Amazing Spider-Man 700. számában vetett véget az 50 éve futó sorozatnak és egyúttal egy legendának is. Tette mindezt egy csavarral, ezzel megágyazva a januárban induló The Superior Spider-Man-nek. Spoileresen folytatom.

Peter Parker és örök ellenlábasa, Doctor Octopus amolyan délutáni matiné stílusban testet cseréltek, természetesen a dokinak köszönhetően. Amellett, hogy így egymás emlékeire is szert tettek, kedvenc hálószövőnk helyzetét tovább súlyosbítja, hogy Octavius egy szigorúan őrzött szuperbőnözők számára fenntartott börtönben éppen az utolsókat rúgja. Főhősünk ellensége romos testében rekedve kell megszöknie és Doc Ock nyomára bukkannia, aki a jó ég tudja, mit művelhet Peterként. A háromrészes sztori végén Peter bármennyire is küzd, végleg elesik, de előtte még életfelfogását át tudja emelni teste újdonsült birtokosának elméjébe, jelképesen átadva neki a stafétabotot. Ezzel a húzással az író rengeteg rajongó utálatát nyerte el, és még halálos fenyegetéseket is kapott egyes őrültektől.
Ám a nagy mennyiségű negatív visszhang ellenére, az utolsó példány is elkelt a The Amazing Spider-Man 700. számából, így a Marvel már újra nyomdába küldte a képregényt. A hamarosan megjelenő második nyomás egy újabb variant-ot is kap, amit lejjebb láthattok.
Tény, továbbra is furcsa belegondolni, hogy nem Peter Parker lesz ezentúl Pókember, de elképesztően érdekes lesz egy ex-bűnözőt szuperhős szerepben látni. Kíváncsian várom, hogyan éli tovább elődje életét, miként viszonyul a környezetéhez és vajon képes lesz-e levetkőzni korábbi énjét. Mindez a The Superior Spider-Man sorozatból fog kiderülni, amit szintén Dan Slott ír, rajzolófronton pedig Humberto Ramos, Ryan Stegman és Giuseppe Camuncoli váltja majd egymást.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s