The Walking Dead – A 3. évad folytatása

elo guv'nor

Csakhogy eljött ez a nap is. A The Walking Dead visszatért téli szünetéről, sokunk örömére. Bár a legutóbbi rész végi cliffhanger nem hagyott minket sokáig találgatni, köszönhetően annak, hogy a promók azóta lépten-nyomon emlékeztettek minket a Dixon testvérpár túlélésére. A folytatásban spoiler, ameddig a szem ellát.

Egy egészen erős nyitány után kijelenthető, hogy a meccs állása Börtön-Woodbury: 1-0. Mindkét oldalon vannak veszteségek, de az eddig nyugodt várost alapjaiban rengette meg Rickék lövöldözéssel egybekötött túszszabadítása. Az eddig magukat biztonságban tudó lakosok teljesen kétségbe estek, és helyzetükön a hátsó ajtón érkező vendégek sem segítettek. Hőn szeretett kormányzójukra pedig nem számíthatnak, mert az eddig is cérnaszálon lógó emberségétől teljesen megfosztva visszavonult várába a következő lépésen gondolkodva.

Ezért a város lakói jobbnak látták inkább lelépni a süllyedő hajóról. Ám végül Andrea kezébe vette a kis közösség feletti irányítást, és egy az inspiráló beszédek boltjából kiselejtezett monológgal meggyőzte az embereket, hogy ugyan maradjanak már a seggükön. Közben persze a megtört Governor fél szemét rajta tartotta (hehe), és valószínűleg nem nyerte el tetszését, hogy veszélybe került vezetői pozíciója.

suicide king

Mindeközben Rickék oldalán sem egyszerű a helyzet, köszönhetően a visszatérő Merlenek. Mivel a félkarú redneck tetszési indexe közelít a nullához, természetesen mennie kellett, és Darylt akármennyire próbálták meggyőzni, hogy maradjon, ő is vele tartott. Ez alatt a magából teljesen kivetkőző Glenn dühével is szembesülhettünk, akit láthatólag nagyon megviselt a Woodburyben tett látogatás, vagyis pontosabban ami Maggievel történt ott.

A börtön új lakói közben próbáltak berendezkedni, ketten a bandából (az apa/fiú páros) ezt olyannyira komolyan véve, hogy kigondolták, a látszólag gyenge felállást – gyerekek, középkorú nő, féllábú öregember és egy mimóza elítélt – likvidálva átveszik a hatalmat a sitt fölött. Tyrese azonnal vétózta a dolgot, végérvényesen biztosítva erről a nézőket, hogy ő aztán nem jelent fenyegetést. Viszont nem is minket kellett meggyőzni, sokkal inkább Ricket, akinek van már elég gondja, ezért nem szívesen látja az új jövevényeket.

dixons

Az epizód záró képsorait látva, a markáns változásokon áteső Rick egy újabb mélypontot ért el. Mondhatjuk, hogy eddig csak kopogtatott az őrület ajtaján, de most már úgy néz ki, bejutott és kényelembe is helyezte magát.

Összegezve, a harmadik évad oroszlánrészére jellemző gyors iramú részekhez képest visszavettek egy kicsit. Most főleg a csata utáni sebnyalogatást láthattuk, a személyes drámákat előtérbe helyezve. Ez persze vihar előtti csend, mert súlyos dolgokat tartogathatnak az évad hátralevő részei. Nagyon kíváncsi vagyok a Governor ellencsapására, és arra hogy hová vezet majd Rick őrülete.

Végül a mai tanulság:
Ne vedd el Daryl játékszerét!
tumblr_mi1hhevHzZ1rwbefvo1_500

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s