The ABCs of Death (2012)

easy as 1,2,3

Mikor először olvastam az ABCs of Death koncepciójáról, máris elnyerték az érdeklődésem a film iránt. Adott 26 horror-rendező a világ minden pontjáról, mindegyikőjük kapott egy betűt az abc-ből, amit kezdőbetűként felhasználva alkottak egy szót, mely köré készítettek egy rövidfilmet a halál témájában. Így készült el ez a horror-antológia, amiben egy közös tematikán belül foglal helyet rengeteg különböző stílusú munka.

Éppen ezért nincs is értelme teljes egészként értékelni a filmet, hiszen 26 egymástól teljesen eltérő rövidfilmet láthatunk. Felvonul a zsáner összes fontos ismertetőjegye: hol elfog minket a borzongás, hol felfordul a gyomrunk, hol pedig nevethetünk a teljesen abszurd ötleteken. Szomorú módon pont ezekből van kevesebb, és több a semmitmondó, különösebb érzelmek kiváltására abszolút alkalmatlan kisfilm. Néhány egymás után következő vérszegény szegmens után könnyen megunható az ABCs of Death, viszont szemét módon mégis maradásra késztet a kíváncsiság, hogy vajon mit fog nyújtani majd a következő betű és a hozzá tartozó rendező.

Mivel túlnyomó részt gyengébb alkotásokból áll, cseppet csalódást okozott nekem a film. Mindezek ellenére a stílus szerelmeseinek bátran ajánlom, hátha ők jobban fogják értékelni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s