Megkezdte az évet a Kingpin – Marvel+ & A Hihetetlen Pókember 2013/1.

kingpin2013

Igenis vannak szuperhősök Magyarországon, ők pedig nem mások, mint a Kingpin kiadó tagjai. Miközben a hazai képregénykiadás különböző okok miatt visszavett kezdeti lendületéből, ők megállíthatatlanul, a rajongók igényeit teljes mértékben szem előtt tartva hozzák el a jobbnál jobb képregényeket a tengerentúlról. A gyűjteményes kötetek mellett tavaly belevágtak az újságok megjelentetésébe is, kezdve a Hihetetlen Pókemberrel és a Marvel +-szal, majd a klasszikus történeteket összegyűjtő, limitált példányszámban kapható Peter Parker Pókemberrel. A kiadványok sikere töretlen, így 2013-ban is megkapjuk a megszokott képregényadagunkat, kettő esetében ráadásul a korábbinál több oldalon. Egy kis csúszás következtében a Marvel + egy hónappal később, februárban jelent meg, de így legalább együtt vehettük kézbe a Hihetetlen Pókember új számával. Lássuk, mit tartogatnak számunkra az idei első füzetek.

Marvel + 2013/1.

A ’90-es években futó Marvel Extrába új életet lehelő Marvel+ célja ugyanaz, mint elődjének. Olyan Marvel karaktereket, illetve történeteket mutat be, amelyek saját füzetet nem kaphatnának itthon. A kezdetben kizárólag Relay és Inmedio boltokban fellelhető képregény idén már minden újságosnál kapható, méghozzá bővített oldalszámmal.

wolverine_shangAz immáron 72 oldalas Marvel+ állandó vendége lesz az X-Men. Minden szám tartalmazni fog egy Astonishing X-Men sztorit az első résztől kezdve szépen haladva előre. Az idei első kiadványban Joss Whedon nagysikerű képregényének bevezetője mellé kaptunk egy Rozsomák és egy Amazon sztorit. Az egyik a 2008 és 2010 között futott sorozat a Wolverine: First Class-ból kiragadott, önmagában is helytálló történet.

A Koan című sztoriban Logan – aki valószínűleg Bruce Banner padtársa a dühterápián – találkozik a végtelenül nyugodt és megfontolt Shang-Chi-vel. Vele első ízben találkozhatunk itthon, ugyanis eddig csak az Ultimate változatát ismerhettük meg a Csodálatos Pókember II. sorozatában. Egyébként épp ez a szépsége a Marvel+-nak, hogy ilyen, sokak számára ismeretlen karakterek is teret nyerhetnek, akik sajnos máskülönben sosem kapnának helyet az újságosoknál. Ezen hősök közé tartozik az e havi másikShe_Hulk_22_by_Summerset történet főszereplője, Amazon (She-Hulk) is. A Hulkból már doktorátust szerző Peter David által írt képregény egy több részes történet első darabja, aminek folytatását olvashatjuk majd a későbbi Marvel +-okban.

Amit érdemes még megemlíteni, és külön dicsérendő, hogy a képregények mellett, az X-Menből nem annyira felkészültek olvashatnak egy dokumentációt, mely összefoglalja mi történt a mutánsokkal legutóbbi magyarul megjelent kalandjuk óta.

A Hihetetlen Pókember 2013/1.

SENSATIONAL_SPIDER-MAN_30

Pókember kalandjai is folytatódnak, és mivel pár hónapja pihenőpályára lett állítva a főszál, az Amazing sorozat, így továbbra is a Sensational Spider-Man történeteket olvashatjuk. Ez a cím még csak a tavaly novemberi számban ért el a Polgárháborúig, amiben az önmagát leleplező Peter Parker viszontagságait követhetjük nyomon. A Roberto Aguirre-Sacasa által írt képregény éppen azt taglalja, amire az inkább a háborúra hangsúlyt fektető ASM részekben eddig nem igazán került sor. Vagyis hogyan reagál Peter közvetlen környezete, beleértve ellenségeit arra, hogy nyilvánosságra került, ő a Pókember. Ahogyan az várható, több nemezise is revansot szeretne venni rajta, és csapatba szerveződve törnek az életére. Hiába élnek a Stark toronyban, a sértett szupergonoszok elől Mary Jane és May néni sem menekülhet. A Peter Parker halálos ellenségei című történet első két részében olyan ellenségeket láthatunk viszont, mint Olvasztár, Electro és Kaméleon, és hősünk szövetségesei közül is beköszön Fekete Macska, illetve Madame Necc. A folytatás és egyben a sztori konklúziója a következő, áprilisban megjelenő számban olvasható majd.

Zárásképpen megjegyezném, hogy a két kiadvány mind a külcsínt, mint a belbecst illetően a megszokott kiváló minőséget hozza, úgyhogy érdemes megvásárolni őket. Habár most egyszerre érkeztek, a két képregény egymást fogja váltani havonta az újságosoknál, de ezeken túl is tartogat még nekünk a Kingpin olvasnivalót. Peter Parker: Pókember című sorozatuk második évfolyama 2013-ban is 6 számmal, de már 80 oldalon fog jelentkezni, és a jól megszokott gyűjteményes kötetek sem maradhatnak el, amiből az egyik a márciusi képregénybörzére megjelenő Új Bosszú Angyalai: Beszivárgás lesz, ami a Titkos Invázió előfutáraként szolgál majd. Tehát a Kingpin kiadónak köszönhetően ismét kijelenthetjük, hogy jó képregényrajongónak lenni Magyarországon.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s