Smashed (2012)

smashed_4_b_2_cropscale_990x410-80

A Smashed tökéletes példája annak, mikor egy trailer jócskán félreinformál a film történetét illetően. A rövidke előzetes alapján egy jó kis feelgood mozinak tűnt, melyben egy az alkohollal nagy barátságban lévő pár próbál egymást segítve kilábalni függőségükből. Végül mégsem pontosan ezt nyújtotta az egyébként figyelemreméltó szereplőgárdával rendelkező film (itt van együtt Ron Swanson, Jesse Pinkman, na meg Scott Pilgrim csaja).

Tehát adott egy fiatal házaspár, Charlie (Aaron Paul) és Kate (Mary Elizabeth Winstead), akik nagyon jól érzik magukat alkohollal átitatott mindennapjaikban. A férj újságíróként dolgozik, míg a feleség tanárnő egy általános iskolában. Utóbbi egy újabb átmulatott éjszaka után kidobja a taccsot órája kellős közepén, mire a jól értesült kis kölkök ebből rögtön megfejtik, hogy a tanító néni biztosan terhes. Kate ezek után sodródni kezd az árral, és míg a teljes tantestület azt hiszi, hogy várandós, az egyik tanár, Dave (Nick Offerman) szagolja csak ki, hogy szó sincs itt babáról, csak a vég nélküli piázás utóhatásairól. Az ő felhívására jut el az életén változtatni akaró Kate az anonim alkoholisták gyűléseire, szép lassan elindulva a gyógyulás útján.

A film legfőképp Kate harcát mutatja be a függőséggel, a munkahelyi hazudozásával és persze férjével, aki végig inkább a háttérben ténfereg. Ő jóval kevesebbet látható, és annál többet nem igazán tudunk meg róla, mint hogy pénzes szülők gyermeke, a piát meg nagyon csípi.

A remek alakítások ellenére, mégis erőtlennek éreztem az egész filmet. Szó sincs a trailer által sugallt keserédes hangulatról, és a dráma sem rendelkezik olyan mélységgel, mint ahogy azt a témával kapcsolatban elvárná az ember. A Smashed mindössze 80 perces, de sajnos a vége felé már ez is soknak bizonyult.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s