Loki for president! – Thor: The Dark World (2013)

thor_loki

Egy blogot vezetek, ami javarészt filmekről, azon belül pedig főleg a Marvel Studios-zal kapcsolatos hírekről szól, és a legkevésbé sem tartom magam fanboynak, úgy vélem tudok objektívan ítélkezni legyen szó bármilyen kedvenc témámról. Mégis azért valamilyen szinten elfogultan ültem be a Thor: The Dark World vetítésére. Olyan érzés volt, mint mikor az ember egy rég látott barátját láthatja újra, csak ez esetben a barát egy asgardi félisten, akivel ha lejattolnék, szilánkosra törne a kezem.

A történet szerint a kilenc birodalom létrejötte előtt nem volt más, csak sötétség, amiben boldogan éldegéltek a sötét elfek. Amint viszont új világok jelentek meg a horizonton, az ő monopolhelyzetüknek vége szakadt, és ezt nehezményezve, vissza akarták szerezni az uralmat, vezetőjük, Malekith és a hatalmas erőt kölcsönző Aether segítségével. Ezt akadályozta meg Thor nagyapja, Bor és serege, messzire száműzve az elfeket, és mélyen elzárva mágikus doppingszerüket. Most, 5 ezer évvel később a kalapácshajigáló unokán a sor, hogy szembenézzen újra a gonosszal. A kilenc birodalom együttállását kihasználva az elfek visszatérnek, hogy újra megkíséreljék átvenni a hatalmat, akik akkora fenyegetést jelentenek, hogy Thor kénytelen újra összeállni az Avengers-ben New York-ot űrlények játszóterévé változtató Lokival.

Mielőtt meghajolnánk az őt alakító Tom Hiddleston nagysága előtt, először menjünk szép sorjában. Mivel blockbuster alkotásról van szó, a látványról muszáj egy kis szót ejteni, ami lélegzetelállító. Asgard hatalmas és gyönyörű, ami mellett egyéb más világokba is bepillantást nyerhetünk, de természetesen Thor otthona és a Föld van a középpontban. Akárcsak az előző részben, most is sikerült elég jól megtalálni az egészséges balanszot a két, merőben más helyszín között.

Alapsztorink az olyan, amilyen. Jön az elvetemült gonosz, aki egy eljövendölt eseményt kihasználva, minden környező világot uralni akar. Ezt követően mik a tervei, az kérdéses, de nem is kell tudnunk, mert jön a hősünk, aki majd véget vet az elf bulinak. Ja, és persze ott van a kötelező szerelmi szál, aminek kapcsán naná, hogy bajba kerül a hőn szeretett nő. Tehát van egy szokásos felállásunk, viszont aggodalomra semmi ok, mert mindez rengeteg látványos akcióval és még annál is több poénnal van támogatva. Ezeknek oroszlánrészét a brillírozó Tom Hiddleston, vagyis Loki szállítja. A film közben azon kaptam magam, hogy sokkal inkább szimpatizálok vele, mint Thorral.

A The Dark Wold – az elfogultságom félretéve – kijelenthetem, hogy nem okozott csalódást. A Marvel Studios-nak ismét sikerült hoznia a tőlük megszokott szintet. Abszolút érthető számomra, ha esetleg valakinek nem tetszett, de azt gondolom, a maga nemében ez egy remek film, és nyugodtan emlegethetjük egy lapon a szintén kiváló előző résszel.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s